Organic Castellum 2021

2 600 Ft

Egységár: 3 467 Ft / liter
Borleírás
Halvány fehér színnel és zöld színű széllel mutatkozik be ez az elképesztő, Castellum organikus biobor.
  • Füves, csalános, zöldfűszeres illat bodzával és fehér húsú almával. Illat együttese a tavaszt és a napfényt idézi fel a fogyasztó számára.
Kortyolva az ízben minden illat jegy visszaköszön, de kiegészül egy rendkívül intenzív frissen préselt baracklé ízvilágával. A barack mellé egy gazdag fűszeresség és egy virágos kert egésze is betársul. Percek múlva ahogy nyílik a bor, a nektarin és a citrom is megjelenik.
  • Tökéletes választás a gyümölcsös és könnyed testű borok kedvelőinek, akik értékelik a komplexitást.
Ellenőrizte / Certified organic by: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01

Aperitifnek, délutáni borozásokhoz is remek, de ételek mellett teljesedik ki igazán.

Egy Sous vide csirke mellé, barackos körettel vagy karfiol pürével. A halak mellé is kitűnő: frissessége illik a pontyhoz és a harcsához is.

A tavasz hűvösebb volt az átlagosnál, ami lassította a vegetációt, lombfejlődést. Június és július viszont nagyon meleg volt, sok nap kiemelkedően magas hőmérsékletekkel. Egészséges szőlőknél, jó gondozással, korai szedéssel lehetett elkerülni a túlzott aszály okozta stresszt, ami segíthetett a gyümölcsös, illatos borok kialakulásában.
Az alacsonyabb hozam több szőlő esetében koncentráltabb aromákhoz, intenzívebb karakterhez vezethetett.

Hajós-Bajai borvidék. Négy év kemikália-mentes szőlőtermesztés, a művelés során kizárólagosan természetes anyagok felhasználásával és a tökéletes levél-fürtarány elérése érdekében a tudatos „zöldmunka” végzéssel értük el, hogy a biobor fogyasztása során a természet ízét érezze annak fogyasztója. A szőlészetben Koch Csaba által fejlesztett szőlőtermesztési technológia alkalmazásával, hagyjuk szabadon nőni a szőlőt, nem kényszerítjük drótok közé, nem is csonkázzuk. Az eredmény pedig a boldog, a napfényt a lehető legnagyobb százalékban hasznosító szőlőtőke.

„Boldog, szabadon növő, új, innovatív castellum szőlőből készítettem ezt az organikus fehér biobort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”

Koch Csaba

Reduktív acéltartályos erjesztést és érlelést követően, palackozás előtt további 6 hónapig finomseprőn érleltük első töltésű zempléni fehérboros tölgyfahordókban.

Hoppá, valami hiba történt. Próbáld újra a feliratkozást!
Sikeresen feliratkozott a Koch Borászat hírlevelére.

Koch hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként borajánlatainkról, különleges akcióinkról és borászatunk újdonságairól.


Nekünk a bor nemcsak egy ital, hanem élmény – mi pedig szeretjük megosztani Veled a legjobb pillanatokat.


A Brevót használjuk marketingplatformként. Az űrlap beküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy a megadott személyes adataidat a Brevo kezelje a Brevo adatvédelmi irányelveinek megfelelően. 

Koch Borászat és Panzió

Elmúltál 18 éves?