2 600 Ft
Aperitifnek, délutáni borozásokhoz is remek, de ételek mellett teljesedik ki igazán.
Egy Sous vide csirke mellé, barackos körettel vagy karfiol pürével. A halak mellé is kitűnő: frissessége illik a pontyhoz és a harcsához is.
A tavasz hűvösebb volt az átlagosnál, ami lassította a vegetációt, lombfejlődést. Június és július viszont nagyon meleg volt, sok nap kiemelkedően magas hőmérsékletekkel. Egészséges szőlőknél, jó gondozással, korai szedéssel lehetett elkerülni a túlzott aszály okozta stresszt, ami segíthetett a gyümölcsös, illatos borok kialakulásában.
Az alacsonyabb hozam több szőlő esetében koncentráltabb aromákhoz, intenzívebb karakterhez vezethetett.
Hajós-Bajai borvidék. Négy év kemikália-mentes szőlőtermesztés, a művelés során kizárólagosan természetes anyagok felhasználásával és a tökéletes levél-fürtarány elérése érdekében a tudatos „zöldmunka” végzéssel értük el, hogy a biobor fogyasztása során a természet ízét érezze annak fogyasztója. A szőlészetben Koch Csaba által fejlesztett szőlőtermesztési technológia alkalmazásával, hagyjuk szabadon nőni a szőlőt, nem kényszerítjük drótok közé, nem is csonkázzuk. Az eredmény pedig a boldog, a napfényt a lehető legnagyobb százalékban hasznosító szőlőtőke.
„Boldog, szabadon növő, új, innovatív castellum szőlőből készítettem ezt az organikus fehér biobort, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal, mindennemű vegyszer, és adalék nélkül.”
Koch Csaba
Reduktív acéltartályos erjesztést és érlelést követően, palackozás előtt további 6 hónapig finomseprőn érleltük első töltésű zempléni fehérboros tölgyfahordókban.