A Prémium Kadarka egy fűszerekben és gyümölcsökben gazdag könnyed vörösbor. A Kadarka érzékeny, magas szaktudást igénylő fajta. A kézi szüretelés, majd válogatás után saválló acéltartályban történt a bor erjesztése és az almasavbomlás. A rövid, 3-4 hónapos fahordós érleléshez másodtöltésű magyar barrique hordókat használtunk.
Illatában fűszeresség, meggy, cseresznye jelenik meg. A korty hosszú, élénk és gyümölcsös a fahordó fűszeressége mellett.
Ételpárosítás szempontjából rendkívül változatos bor, mely kiválóan harmonizál a magyar konyhával és paprikás ételekkel, de akár megfelelő választás lehet más paradicsom alapú ételek mellé is, mint a paradicsomleves vagy akár egy olasz pizza.
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
Kategória:Minőségi vörösbor
Vörösbor, Száraz