Hajós-Bajai Sauvignon Blanc. Könnyed és reduktív fajtajelleges fehérbor. Illatában vágott fű, zöldalma és citrusok jelennek meg, ízében karakteres savszerkezettel. Könnyű saláták, halas ételek mellé ajánljuk fogyasztását.
A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott Irsai Olivér szőlőből készült bor. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös száraz fehérbor.
Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér fajtákból nemesített Magyar szőlőfajta.
Az Újvilág és az Óvilág fehérborainak legizgalmasabb stíluselemeiből megalkotott krémesen telt, sokrétű Chardonnay.
Keksz, vaj, vanília, szerecsendió és ananász aromák együttese, kiegyensúlyozott szerkezet és sok éves érlelési potenciál jellemzi.
Koch Csaba borász és Evans Victoria sommelier közös pince munkájának tökéletes bora.
Olaszos temperamentum, friss gyümölcsösség, vibráló savak jellemzik. Stílusában könnyed, mégis izgalmasan egyedi, magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling fehérborok házasítása. Közepesnél nagyobb testű, parányi maradék cukorral, igazi művészi cuvée.
A zöld-zöld sárga színű olajos mozgású Chardonnay bor nagy testet ígér. Széna, kis zöld alma, egres, majd szellőzést követően érett szőlő illat jelentkezik. Szájban valóban nagy a test, de nem elég széles a savszerkezet. De ez talán nem is baj. Összbenyomást tekintve elegáns, úri, tekintélyes bor.
A 15-ös alkohol és a hordós érlelés révén a fehérborok között elgondolkodtató, különleges chardonnay született a Hajós-bajai borvidéken.
A Koch Organic borok sorában a második fehérbor az Ister, nevét a Duna görög nevéről kapta. Vegyszermentes termesztés és adalékanyagmentes borkészítésnek köszönhetően, a természetes gyümölcsösség dominál illatában és ízében is.
A Magyar szőlőtermesztés természetes kvalitásai ideálisak a környezetkímélő ökológiai növénytermesztésre. A védett klímájú Kárpát-medence optimális feltételei jobban megfelelnek a biodinamikus szőlő termesztési szempontjainak, mint a külföldi országok hasonló termőhelyei.
Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott.
A borászat legnagyobb területen termelt szőlőfajtájából készült gyümölcsös bor.
Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője. Minőségi közepesen testes száraz Chardonnay.
Virágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, az irsai olivér friss gyümölcsös roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.
A pincészet egyik sokak által keresett, közkedvelt terméke.
Zöldes sárga bor. Illatában egres és bodza, valamint az asszonyos teltség ígérete. Szájban dallamos savak, komplexitás. A fajta és a technológia találkozása: megőrzött elsődleges illatok, ízek és aromák - mégsem parfüm, mégsem egysíkúság, hanem szép, egészséges, erőtől duzzadó extra teltség.
Zöldes sárga színű, olajos mozgású Chardonnay bor. Illatában széna, vanília, körte, tökmag, krémesség. Ízében vajasság, teltség, fűszeresség. Némi fahéj és gyömbér teszi főúrivá a bor komplexitását. Hosszú lecsengésében csipetnyi ánizs és cherry.
Nem könnyű bor. Hozzáértőknek való. Prémium, testes száraz Chardonnay fehérbor .
Egy pohár bor az egyik legkedveltebb ital az ízletes ételek mellé. A fehérborokat minden asztalnál élvezik, és nagy választékban készülnek. Értékelje és élvezze a Magyar borászatok kedvenc termékeit, de kóstolja őket tovább. Sokféleségük sokféle ízélményt kínál, minden árnyalat megmozgatja és újból meglepi az ízlelőbimbóit.
Az ideális ivási hőmérsékleti tartomány 6-14 Celsius-fok között van. A félszáraz és édes fehérek 6-10 fokosak legyenek, a friss és meglehetősen száraz fehérborokat 9-11 fokon fogyaszthatjuk. Az érett és testes borok 11-14 fokon adják ki ízűk és illatuk legjavát.
A fehérborok készítésének alapja a jó minőségű érett fehérszőlő. A szőlőszemekből kipréselt mustból, a bogyóhéjtól elkülönítve erjesztett ital. Megjelenésben a világos zöld, és sárga színtől az aranysárgáig terjedhet. A friss ropogósság jellemző a pincészet fehér palettájára, azért találhatunk nagytestű, magas alkoholtartalmú, száraz, félszáraz, de még édes termékeket is. A borász filozófiája is nagymértékben befolyásolja a késztermék tulajdonságait.
A borok többnyire szárazak, de sok édes és desszertbor (pld. Tokaji Aszú, jégbor, késői szüretelésű) is létezik. A maradék cukor meghatározó a bor íze szempontjából. A 9 g/l-nél nagyobb maradékcukrot tartalmazó borok a félszáraz borok közé tartoznak, 18 g/l-től édes borról beszélünk.
Jellemzően étkezés előtti aperitifként, desszertként és frissítő italként is kedvelt az étkezések közötti időszakokban. A fehérborok alkalmasak aromájuk és savasságuk miatt főzéshez, a húsfélék és egyéb ételek lágyítására is.
A Magyar sajátos fehér borfogyasztás egyik közkedvelt formája a fröccsként történő italozgatás, ki több, ki kevesebb szódával szereti. Azonban tisztán kortyolgatva élvezhetjük ki igazán ízeiket.
A Koch Borászat összes friss és ropogós, vagy nagy testű tekintélyes fehérbora megtalálható és rendelhető az online webshopban. Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Irsai Olivér, Bácska (Ister), Castellum (Pannonija) pezsgő, bioborok, kései szüretelésű, Sauvignon Blanc, Rajnai és Olaszrizling cuvée, stb. Mindegyik fehérborban más és más jegyeket fedezhetünk fel, ugyanabból a szőlőfajtából készült különböző tételeket kóstolhatunk. Ízüket befolyásolja a termőhely, az esetleges terméskorlátozás és a borkészítés stílusa is.
A Hajós-Bajai borvidék csodálatos pincesorai és szőlőtermesztési szempontból tökéletes klímája miatt tradíció itt a borászat. A talaj remek adottságai a fehér- és kékszőlők termesztésének is kedvez, és ebből fakadóan remek fehér superior bortípusok készülnek a borvidék teljes területén. A Borotai szőlőbirtok területein rezisztens szőlőfajták telepítésével jelentős mértékű bio szőlő termelés valósult meg.
Hajós-Baja borok oltalom alatt álló eredet-megjelölés termékleírása
© 2023 Koch Borászat. Honlapkészítés