Borkóstoló Koch Pince Borota

Borkóstolás vacsorával

Borkóstoló Koch Pince Borota

Borkóstoló programok a Koch Borászatban Borotán

Egy borkóstoló, két borvidék, villányi és hajós-bajai tételek a Koch borászat szortimentjéből!

Selection borkóstolás 6 féle borból:

Selection Irsai Olivér
Olasz Módi Cuvée.
Selection Rosé Cuvée vagy Néró Rosé.
Selection Kadarka.
Hajós-Bajai Cabernet Franc vagy Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique vagy Villányi Cabernet Franc Classicus vagy Villányi Francia Módi Cuvée.
Villányi Cabernet Sauvignon Prémium vagy Villányi Csanád Cuvée.

Árak:

  • 6 fő alatt 5000 Ft/fő + a kóstolt borok pinceáron való felszámolás
  • 6-14 fő részére 6500 Ft/fő
  • 15-40 főrészére 6000 Ft/fő
  • 40 fő felett 5500 Ft/fő

A feltüntetett áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

Selection csomag 8 féle borból:

Olasz Módi Cuvée vagy Selection Irsai Olivér.
Selection Rosé Cuvée vagy Néró Rosé.
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon vagy Hajós-Bajai Kékfrankos.
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon-Pinot Noir Cuveé vörösbor.
Hajós-Bajai Cabernet Franc vagy Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique.
Villányi Cabernet Sauvignon Classic vagy Villányi Francia Módi Cuvée vagy Villányi Cabernet Franc Classicus.
Villányi Cabernet Sauvignon Prémium vagy Villányi Csanád Cuvée.
Hajós-Bajai Ice Wine Jégbor

Borkóstolás árak:

  • 6 fő alatt 5000 Ft/fő + a kóstolt borok pinceáron való felszámolás
  • 6-14 fő részére 8500 Ft/fő
  • 15-40 főrészére 7500 Ft/fő
  • 40 fő felett 7000 Ft/fő

A feltüntetett borkóstoló áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

A feltüntetett áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

borkóstoló vacsorával, borkóstolás

Komplett borkóstoló vacsorával:

Vendégvárás: Cserszegi fűszeres, vagy Irsai Olivér, vagy bio körtéből készült pálinka, vagy tradicionális kézzel készített palackos érlelésű pezsgő.
Borkóstoló: a pincészet látványpincéjében 8 féle borból.

Szabadszedésű borvacsora: kemencében sült csülök vele sült zöldség körettel, savanyúsággal, mellé
Kései Szüretelésű Chardonnay fehérbor, vagy vörösboros szarvas pörkölt kapros-túrós nokedlivel
Cabernet Sauvignon- Pinot Noir vörösborral.
Desszert: almásrétes, vagy túrógombóc biolekvárral.
Desszert bor:
Snow Wine, kései szüretelésű édes fehérbor, Jégbor.
Pince séta:
A borászati üzem, a pezsgő pince, kádármúzeum megtekintése.
Egész estés korlátlan italfogyasztás (a 8 tételes kóstoló minden borából, víz, gyümölcslé, szőlő-, almalé kávé).

Árak:

  • 4-8 fő részére 22000 Ft/fő
  • 9-16 fő részére 18000 Ft/fő
  • 17-30 fő részére 17000 Ft/fő
  • 30 fő felett 15000 Ft/fő

Árak csak ételfogyasztás esetén:

  • Leves 2.000 Ft/adag
  • Csülök + köret 6.500 Ft/adag
  • Csülök + kacsa + köret 7.500 Ft/adag
  • Savanyúság 1.200 Ft/adag
  • Desszert 1.800 Ft/adag
  • Menüben 10.500 Ft/adag
  • Menüben kacsamájjal 12.000 Ft/adag

A feltüntetett kóstoló borvacsorával áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák.

Borkóstoló terem Borota

Borkóstoló terem Borota

Borkóstolás szabályai - felkészülés 

Az emlékezetes jól sikerült borkóstolók alapfeltétele, hogy fizikailag és mentálisan is kipihenten, ne éhesen, de ne is jóllakottan érkezzünk. Viseljünk kényelmes laza öltözéket. A kóstolás közben lehet csipegetni apró falatokat és ne felejtsünk el folyamatosan hidratálni. A víz fogyasztása alkohol bevitel esetén különösen fontos, az egymást követő tételek ízét is sokkal inkább érezni fogjuk, ha közben vizet is iszunk.

Egy kóstolón nem töltik tele a poharakat, ne kérjünk többet, ha ízlik, jegyezzük meg melyik tétel volt és a visszakóstoláskor kérjünk ismét belőle! 

Ügyeljünk rá, hogy a talpas poharat csak a talpánál vagy a száránál fogjuk meg. A pohár falán ujjlenyomatok maradnak és az ital hőmérsékletét is befolyásolja kezünk melege!

Saját érdekünkben ne dohányozzunk, ne rágózzunk és lehetőleg ne fogyasszunk édességeket közvetlenül borkóstolás előtt és közben!

A borok jellemzésének folyamata a látvány, illatt és íz érzékelése. 

Amikor poharunkba töltik a folyadékot először nézegessük, bátran forgassuk a pohárban, tartsuk fényforrás felé. Állapítsuk meg a színét, nézzük meg a strukturáltságát és azt miként viselkedik a pohár falán. 

Szagolgassunk bele többször röviden akár becsukott szemmel és próbáljuk felidézni milyen gyümölcsök, virágok, fűszerek illatát érzzük. 

Apró kortyonként ízleljünk, szánkban tartva, öblögessünk csak azután nyeljük le, (vagy köpjük ki) közben hallgassuk a borászt, és az információk birtokában is kóstoljuk meg újra a tételt.

Jegyzetelhetünk, a kóstoló közben ne szakítsuk meg az előadót, az egyes borok bemutatásának végeztével akár kérdezhetünk is, a számunkra izgalmas észrevételeinket, kellemes érzéseinket közölhetjük.

A borkóstolók a boraink bemutatásán túli igények, kérdések felmerülése esetén a borászat és a borvidék történetét is felfedik. A borok közti különbségek, természetesen nem csak a fehér rozé és vörös vonatkozásban, hanem a könnyű, és testes valamint a száraz és édes borok közötti különbségekre is választ adnak.

A csomagokban megkóstolásra került borokon túli Hajós-Bajai borok fajtái, készítésük, jellemzésük, majd kötetlen beszélgetés keretében a felmerült kérdések megválaszolása. Kóstoló vendégeink az összes Hajósi és a Villányi borvidéken termelt borunkat pinceáron vásárolhatják meg a Wine&Caffe Borkereskedésünkben.

Nagyobb csoportos borkóstolók rendezésére egyszerre három helyszínen van lehetőség maximum 80 főig. A kemencés kóstoló teraszon, az alatta elhelyezkedő kóstoló pincében és a borkóstoló teremben.

Bor rendelés - Gyümölcslé rendelés

Címkék: Borkóstolók programok borvacsora pincészet birtok látogatás program Magyar bor
Borok, Gyümölcslevek rendelése