Fahordóban érlelt karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. Nagyszerű fajtáj mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, valamint a gondoskodást a szőlőben és a pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.
Testes, összetett száraz vörösbor sok napsütéses jelenik meg benne a fekete bogyós gyümölcsök illat- és ízjegyeivel. Marhasültekhez, vadpörköltekhez javasoljuk fogyasztani, de különböző pástétomokhoz vagy érleltebb sajtokhoz is remek párosítás.
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst
Vörösborok Hajós-Bajai Borvidék
A cabernet sauvignon vörösborok a világelsők között említett fajták közé sorolhatók. Nemzetközi viszonylatban a legismertebb és legnagyobb területen termesztett kékszőlő. A világ legtöbb borvidékén termesztik, és készítenek belőle bort. Jól házasítható a Merlot, a Syrah, a Cabernet Franc és a Malbec borokkal. Önállóan általában "kemény" ezért szükséges a jobb egyensúly elérése érdekében lágyabb borokkal elkészíteni a cuvée-t. Olyan esetben amikor a sauvignon aránya kisebb, akkor a test és a csersavasság növelése a cél.
Szereti a melegebb területeket, késői érése miatt szükséges is, mert a nem teljes érettség elérése előtt szüretelt terméséből meglehetősen éles, szárító érzetű bort ad.
A különböző talajokhoz szépen képes alkalmazkodni, vízigénye közepes. Vaskos, csersavas, színanyagban gazdag héja miatt, a rothadásnak ellenáll, lisztharmatra érzékeny.
Minőségi vörösbor
Száraz, vörösbor, Borászat