Legmagasabb prémium minőséget képviseli ez a Cabernet Sauvignon vörösbor a villányi borvidéken. Saját ültetvényünk kiváló fekvése, magas tőkeszáma, alacsony terhelése miatt már a szüretelt szőlő minősége is kiváló volt, melyből a bor hosszú kis fahordós, majd palackos érlelés után fejlődött igazi prémium minőséggé. Bársonyos tanninok, gyönyörű, izgalmas zamatok és illatok teljesítik ki az élményt, melyet a bor kóstolása nyújt. Fogyasztása 18-19 °C-on ajánlott.
Maximum 1 karton (6 palack) rendelhető!
48. Villányi Borverseny: nagyarany a legjobb Cabernet Sauvignon különdíj
XXII. Szegedi Borfesztivál borverseny: arany
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany
Tudósok bora különdíj
Nemzeti Borkiválóság
Vinagora Nemzetközi Borverseny: arany
Bayer Nemzetközi Borverseny: arany, csúcsbor különdíj
Emotions from the World: Merlot and Cabernet together (IT):arany
Kategória:Evans Victoria, 2020-as magyar sommelier bajnok összefoglalója Villányi Prémium Cabernet Sauvignon 2012-es borunkról:
A bor megjelenése is tekintélyt sugall: egy igazán mély intenzitású rubin színt láthatunk a pohárban.
Illatában feketeribizli, ribizli levél, aszalt meggy és csokoládé kápráztat el, majd néhány perc múlva a fejlettségből származó illatok is megjelennek: úgy, mint a lekvárosság és a likőrösség.
Érezhető a fa jelenléte, de az évek alatt szépen integrálódott és tökéletesen belesimult a borba.
A bort forgatva, a pohár falán lassan lecsorgó làbak mutatják a magas extrakttartalmat: amiért biztosak lehetünk a sűrű beltartalomban.
Ízében szeder és málnalekvár, aszalt paradicsom a leghangsúlyosabb aromavilág, dohányos, cseresznyés, édesköményes, mentás és szerecsendiós folytatással.
Nagy testű bor, amely szépen reprezentálja a villányi stílust. A test és az alkohol mellett a bor tanninjai is jelentősek, és kiérződik a magas minőségű fahordó is.
Pincepörkölt vagy őzhús mellé, karotta-pürével és aszalt paradicsommal ajánlom.
Vörösborok Villány