Vegyszermentes bio minősített területről származó alapanyagból készített gyümölcs- és zöldséglé.
Vitamin és ásványianyag tartalma magas, alkoholmentes így bátran ajánljuk várandós anyukáknak és kisgyermekeknek is.
A kékszőlő antioxidáns bioaktív rezveratrol, és a cékla magas vas, valamint C-vitamin tartalma egymást segítve szívódik fel szervezetünkben. A téli hónapokban különösen ajánlott naponta fogyasztani olyan élelmiszert melyekben megtalálhatók.
Felbontást követően hűtés nélkül 3 hétig fogyasztható! Tartósítószer mentes pasztőrözött dzsúsz.
100% ökológiai gazdálkodású Magyar termék!
Frissen hidegen préselt kékszőlőlé - céklalé.
Kékszőlőlé 84,5%, céklalé 15,5%
BIO Minősítés:
A cékla régóta ismert és fogyasztott super élelmiszer (superfood), a rómaiak már ismerték lázcsillapító hatását is. Ásványi anyagokban gazdag, vasat, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és jódot tartalmazó zöldség. Betegség megelőzési céllal különösen télen érdemes fogyasztani, C B1, B2 és B6 vitamin forrás.
Nem hizlal, kalóriatartalma alacsony ugyanakkor sok értékes egészség javító nyomelem található nyers és főzött formájában is. Magas rost és folyadéktartalma miatt fogyókúrák során is ajánlott fogyasztása, mert csökkenti az éhségérzetet. Sportolók szervetlen nitrát tartalmának értágító, teljesítmény fokozó, vérnyomáscsökkentő hatásáért fogyasztják.
Vérképző hatása klinikailag bizonyított, vérszegénység, vashiány kezelésére és megelőzésére is javasolt. Magas rosttartalma az emésztőrendszer egészségének fenntartását, a vastagbélben található jó baktériumok működését segítik.
Folsav tartalma miatt várandós kismamák számára ajánlott, a magzat idegrendszeri betegségének kialakulási esélyét jelentősen csökkenti.
A kékszőlő betegség megelőző hatását több alkotóeleme is erősíti. Flavonoid tartalma gátolja a vérrögképződést, szabályozza a vér koleszterin szintjét. Rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Fertőzés és gyulladáscsökkentő hatását a baktérium, vírus és gombaölő hatású rezveratrol tartalmának köszönheti.
Jelentős cukor, természetes sav, rost és antioxidáns tartalma az emésztést is segíti. Gyenge hashajtó hatása meggátolja a székrekedés kialakulását. B3, B6, C, és E-vitamin, valamint foszfor és magnézium tartalmáért is érdemes naponta fogyasztani.
Energia tartalma magas, azonban zsírtartalma és glikémiás indexe alacsony. Cukorbetegek csak alacsony mennyiségben fogyaszthatják, mert a vércukor szintjét nagyon gyorsan és jelentősen megemeli. Sportoláshoz, nagy fizikai megterheléskor gyors energia pótló hatású gyümölcs.
Előkészítés és felhasználás
1. Fektessük a dobozt perforációs oldalával felfelé. Nyomjuk be a perforált részt, majd szakítsuk ki a kör alakú perforációt is!
2. Húzzuk ki a csapot a dobozból, és illesszük a körbe! Hajtsuk vissza rá a perforációs részt.
3. Állítsuk fel a dobozt. Távolítsuk el a csapról a zárelemet.
4. Tartsunk poharat a csap alá és a felső rész megtámasztása közben húzzuk felfelé az oldalsó füleket! Egészségükre!
gyümölcslé