A Hajós-Bajai Prémium Cserszegi fűszeres tökéletes találkozása a fajtának és a technológiának.
Zöldes sárga színű száraz fehérbor, illatában egres, bodza és citrusok jelennek meg. Ízben a szőlőfajta elsődleges aromái.
A teljes érésben szüretelt cserszegi fűszeres kiválóan mutatja a fajta muskotályos, fűszeres, gyümölcsös jegyeit, mégsem parfümös vagy túlzó.
A pincészetünk legfőbb fehérbor fajtája, mely bátran fogyasztható önmagában vagy fröccsként könnyebb ételek, csirkemell, saláták, halak, vagy tenger gyümölcsei mellé.
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - aranyérem
Kategória:Hajós-Bajai prémium fehérborok
Az Irsai Olivérhez hasonlóan Magyar nemesítésű fehér borszőlő, a Cserszegi fűszeres másik szülőfajtája a Piros Tramini. Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő keresztezte a két fajtát 1960-ban azzal a céllal, hogy egy fagytűrő korán beérő fehérszőlőt hozzon létre, ami a hűvösebb termőhelyeken is megbízhatóan terem.
Megfelelően beérett szüretelésű termésének borában érezhető felmenőjének az Irsai Olivérnek muskotályos zamata, harmonikus savtartalom mellett magas extrakt tartalmú, ezért önmagában is és házasításokban is értékes. A Duna borrégió pincészeteinek közkedvelt szőlője, megtalálható még jelentős mértékben a zalai, az Etyek-budai, és a Balaton felvidéki borvidéken.
Fehérbor, Koch Borászat