Mély vörös, már-már feketébe hajló színén látszik, a kezünkben tartott pohár nem mindennapi bort tárol. Illatában pörköléses jegyeken üldögélnek az erdei gyümölcsök.
Összetettségére jellemző, hogy szellőzésével szilva és némi étcsokoládé illat is érezhető.
Szájban sok, tartalmas, szép sav hozza-viszi a gyümölcsöket - finom vaníliás, ánizsos, gyömbéres, keleties kísérettel. Lecsengése hasonlóan gazdag. Izgalmas, buja közepesen testes cuvée vörösbor.
A Cabernet Sauvignon sokoldalúságához a Pinot Noir finomsága és eleganciája került ötvözésre. A Sauvignon szilárd tanninjai és a fekete ribizlis hatása, a Pinot cseresznyés lágyabb árnyalataival házasítva egy nagyon kellemes elegáns bort képeznek. A két különálló fajta önmagában is szép bort eredményez, azonban ez a házasítás nem csak egy egyszerű kísérlet, hanem egy remek Hajós-Bajai küvé.
Friss marhasültekhez, sült kacsa húsokhoz, tatár-bifsztekhez, grillezett tengeri halakhoz, camembert és kecskesajthoz, fahéjas ételekhez pincehőmérsékleten 14-18 °C fokon ajánljuk fogyasztását.
Hajós-Bajai Borvidék Borotai pince
Oltalom alatt álló földrajzi eredet megjelölésű száraz cuvée (küvé) vörösbor.
Magyar termék
Vörösbor Hajós-Bajai