A legszebb termést adó dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir szőlőből házasított rozé cuvée bor. Bővelkedő illatok, málnás, friss gyümölcsös ízek, és a szánkban szétroppanó friss szőlőszem harmatossága jellemzi.
A komoly terméskorlátozásnak köszönhetően, nem került sor héjon áztatásra, mert az első préseléskor már megfelelő mennyiségű színanyagtartalommal rendelkező must keletkezett.
Nagyon tartalmas, ásványos ez a rozé, ezen kívűl, friss és rendkívül gyümölcsös is. Igazi nyári bor, a rosék kedvelőinek mindennapos fogyasztására akár magányosan, akár társaságban vagy a családdal fogyasztva is tökéletes frissítő.
Fogyasztását 10-12 °C-on, hideg eper krémleves vagy tengeri halak, könnyű ételek mellé ajánljuk.
Vinagora 2021 Aranyérem
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - ezüstérem
XXII. Miklós Napi Országos Rosé Borverseny Aranyérem
Kategória:Borpárbaj I. (Video) A Rosé selection és a Villányi Sauvignon - Kékfrankos Pinot Noir Rozé cuvée összahasonlítása.
Koch Csaba rosé készítési filozófiájába nagy jelentőséggel bír a terméskorlátozás, a szelekciós termelés és a termés válogatása. A Hajós-Bajai Borvidék négy csodálatos szőlőfajtáját házasítva készítette ezt a cuvée-t. Legnagyobb arányban Kékfrankos, majd Cabernet Sauvignon és Pinot Noir szőlőből, kézzel direkt rozéra szüretelve, héjon áztatás nélkül reduktív acéltartályos erjesztéssel és érleléssel az oxigén teljes kizárásával készült cuvée bor. Az eredmény a Kékfrankos és a Pinot Noir gyümölcsös és a cabernet sauvignon piros bogyós szőlőillatának jellemzőit adja vissza. Széles, tartalmas, ásványos mindamellett, hogy friss és gyümölcsös íze magával ragadó. Nyáron jól behűtve tisztán és fröccsként is tökéletes frissítő.
Prémium