Vendéglátós partnereink, borbarátaink előszeretettel használt kényelmes eszköze a Koch logóval ellátott minőségi sommelier dugóhúzó.
A sommelier bornyitó, más néven dugóhúzó egy elegáns és praktikus eszköz a borok kinyitásához. Szakszerű használata mellett gyorsan és egyszerűen, minimális erőfeszítéssel távolíthatjuk el a dugót a boros palackból anélkül, hogy megsértenénk.
A záró kapszula tetejét a perforációnál válassza le, vagy az eszközön található recés élű késsel vágja körbe és távolítsa el! (1. ábra)
Helyezze a teflon bevonatú csiga hegyét a dugó közepére, ügyelve arra, hogy egyenesen álljon. (2.ábra)
A csiga fogantyúját óvatosan forgassa az óramutató járásával megegyező irányba, amíg a csiga kellő mértékben be nem hatol a dugóba. (3. ábra)
A csiga fogantyújának emelésével fokozatosan húzza ki a dugót a palackból. (3. 4. ábra)
Ügyeljen arra, hogy ne rántsa ki hirtelen a dugót, mert az sértheti a bort.
Miután a parafadugó kijött a palackból, csavarja le a csigáról.
Az eszköz koronazár eltávolítására is használható! (Sörnyitó)
Drekó, pincérnyitó, felszolgáló dugóhúzó használata
A drekó bor nyitó eszköz a vendéglátásban dolgozó pincérek - felszolgálók alap felszerelései közé tartozik és egyre több háztartásban is használják. Segítségével egyszerűen, hatékonyan és nem utolsó sorban szakszerűen bonthatók fel az üveges, dugós borok.
felszolgáló dugóhúzó