Magyarország, Duna Borrégió, Hajós-Bajai borvidék, Koch borászat Borota. Központi Pincészet, Borkóstoló Pince, Kóstoltató termek, Bio-borászat, Frissen préselt gyümölcslé feldolgozó üzem, Pezsgő pince, Panzió, Kádár Múzeum, Wine & Caffe Borház és Kávézó.
There are many good ways to make wine! Every way is great, which end in a healthy, flawless, pure-tasting wine. And every wine is good, that delights a consumer.
Gyümölcslé feldolgozó üzem és Bioborászat átadó a Koch Borászatban from Agrotrend Média Kft. on Vimeo.
Az elmúlt harminc évben folyamatos fejlesztések eredményeként alakult ki a Koch Borászat központja Borotán, amit egy 40 hektáros, összefüggő szőlőterület ölel át, alig egy kilométerre a községtől a Baja és Kiskunhalas közötti út mellett. A pincészet a legkorszerűbb technológiákat alkalmazza a feldolgozástól a palackozásig. A Borászat üzem teljes éves feldolgozó kapacitása 30 000 hl. A legújabb bioborászat és a gyümölcslé feldolgozó üzem, a pincék, bortárolók, erjesztők, az irodák, az óvodás gyerekek szüretelését kínáló szőlő mintakert, a wellness részleges és medencés panzió, az elegáns borkóstoló épület, a kádár szakmát prezentáló múzeum és az autentikusan berendezett kádárlakás együttese várja a boraink és a termelési filozófiánk iránt érdeklődőket. Elődeink tiszteletére az épületeket a felső-bácskai hagyományokat megidéző sváb barokk stílusban építettük meg.
Az új, innovatív rezisztens szőlőfajták biztosítják a lehetőséget a fenntartható gazdálkodásra, általuk kisebb ökológiai lábnyommal lehetséges szőlőt termeszteni, majd abból bort készíteni.
A 2019. évtől készülnek bio borok a Castellum és és az Ister fajtákból. A jövőben már nem csak friss, gyümölcsös fehér bioborok, hanem fahordós, testesebb Cabernet Sauvignon és Kékfrankos vörösborok is érlelődnek a pincészetben.
A Koch pincészet azon termelők közé tartozik, akik nem csupán nagyszerű borokat állítanak elő, hanem érzékenyen gondolkodnak a klímaváltozásról, a környezetszennyezés problémájáról és a fenntartható gazdálkodásról. Felelősséget vállalva bolygónk jövőjéért, a szőlőültetvényeink egész területén nem használunk rovarölő szereket, és 30 hektár területen teljesen organikusan gazdálkodunk.