Virtuális séta a Borászatban

Virtuális séta a pincészetben, panzióban.

Séta a Borászatban. Pincészet, feldolgozó, erjesztő-érlelő acéltartályok, hordók sokasága a pincékben, palackozó, borkészítés fázisai. Pezsgő pince, gyümölcslé feldolgozó üzem, bioborászat, borház, kávézó, Kádár Múzeum, eredeti XIX. századi bácskai lakás, szőlő ültetvények. Borkóstoló helységek, borkóstolási mozzanatok. Szőlő fogadó, erjesztő tartályok, borpince és további látnivalók.

A borász Koch Csaba Cabernet Sauvignon 2011 Ice Wine Szőlő a Birtokon Belső udvar Külső acéltartályok Szőlő fogadó Modern zárt rendszerű feldolgozás Zárt rendszerű feldolgozás Érlelő pince, hordók Érlelő pince Címkézés Címkéző sor Csomagolás Bor-raktár Boros palackok készen Belső érlelők rekeszek Palackozó Palackozás Palackozó üzem Lepalackozva Bácskai XIX. század hálószoba Bácskai XIX. század bútor Bácskai XIX. század étkező Bácskai XIX. század kemence Bácskai XIX. század konyha Bácskai XIX. század vendégszoba Kádár Múzeum alapanyag Kádár Múzeum alap szerszámok Kádár Múzeum kis-fahordó készítés Kádár Múzeum kézi gyaluk Kádár Múzeum gyalupad Szorítók Kádár Múzeum szorítók Hántolt pince külső Szőlők Még több tartály Szőlősor Boldog szőlő Pince hátsó bejárat Borkóstoló épület bejárat Szőlőből a panzióba Borkóstoló főépület Cégér Étkező kemencével Panzió étkező Chardonnay szoba ágy Chardonnay szoba fürdőszoba Chardonnay szoba ajtó Jégbor szoba Jégbor szoba ágy Kadarka szoba ágy Kadarka szoba Panzió folyosó Almafa A panzió külső Panzió épület Barrique hordós érlelés Szőlőprés Barrique hordók Tölgyfa-hordók Kóstolás Hordók között Borkóstoló terasz A teraszon Cserszegi Fűszeres Hajós-Bajai Sauvignon Kilátás a borkóstolóból Chardonnay Cabernet Sauvignon Barrique Koch Cabernet Sauvignon Kékfrankos prémium A jégbor

Bor csendéletek

Virtuális látogatás a pincészet mindennapjaiba, a szőlőtermesztéstől - a növénytermesztés, szüret, szőlőfeldolgozás, erjesztés, borérlelés, palackozás, folyamatain keresztül - a pohárig.

A Hajós-Bajai borvidéken saját szőlőművelési módot alakítottunk ki saját szőlőtermesztési technológiával; a szigorú metszés és a sylvoz művelésre jellemző szálvessző lekötés után a vegetációs időszakban nem bújtatjuk a hajtásokat, nem korlátozzuk a szőlőtőke szabad növekedését. „Mint szőlész és borász hiszek abban, hogy megfelelő szőlőfajták kiválasztásával, nem mennyiség-, hanem minőség-orientált termesztés-technológiával kiváló minőségű borokat lehet készíteni a Hajós-Bajai borvidéken is, hiszen az ország ezen részén a legmagasabb a napsütéses órák száma, amely a szőlő minősége szempontjából az egyik legfontosabb tényező. A modern technológia -a vele járó magas színvonalú higiéniával- összeegyeztethető a hagyományos borkészítési és kezelési eljárásokkal. A szőlőtőke pedig boldog, hiszen a lehető legtöbb napfényt tudja hasznosítani.” Ezen a birtokon könnyed, gyümölcsös fehér-, rozé- és vörösborok születnek, melyeket gazdag íz- és illatanyagok, magasabb, de szép savak és magas alkoholtartalom jellemez.

Legyen a vendégünk, látogasson el a Hajós-Bajai Borvidék egyik dinamikusan fejlődő pincészetébe és tekintse meg személyesen a borbirtok minden fontos látnivalóját!

Borok, Gyümölcslevek rendelése