Borotai Pince

Borászat

Az elmúlt közel húsz évben számos fejlesztés eredményeként alakult ki a Koch Borászat központja, amit egy 40 hektáros,összefüggő szőlőterület ölel át, alig egy kilométerre Borota községtől. A borászati üzem a legkorszerűbb technológiával rendelkezik a feldolgozástól a palackozásig. Az üzem teljes kapacitása 18 000 hl. A technológiai berendezések,a pince, az irodák, az óvodás gyerekek szüretelését biztosító szőlő mintakert, a wellness részleggel felszerelt panzió, az elegáns borkóstoló épület, a kádár szakmát bemutató múzeum és az autentikus kádárlakás együttese várja a boraink és bortermelési filozófiánk iránt érdeklődőket. Elődeinkre emlékezve az itteni épületeket a felső-bácskai hagyományokat megidéző sváb barokk stílusban hoztuk létre.

A pincénk körül 40ha-os kiváló szőlőterületeink találhatók, saját telepítésű fiatal ültetvényeink minőségi fajtákkal. (Kadarka, Pinot Noir, Kékfrankos, Chardonnay, Ottonel Muskotály, Rajnai Rizling, Cserszegi Fűszeres, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc)

Ez a terroár a borvidék egyik gyöngyszeme. A felső-bácskai barna csernozjon talaj magas humusz-, mész és tápanyagtartalma, jó vízgazdálkodása miatt az itt termelt szőlőből készült borokat gazdag íz- illatanyagok, nagy, de szép savak és magas alkoholtartalom jellemzi.

Minden ültetvényünkben saját termesztés technológiát alkalmazunk, melynek lényeges elemei:
-rovarölőszer mentes
-minimálisra csökkentett gombaölőszer használata
-gyepesítés
-madároduk elhelyezése az ültetvényekben
-saját művelésmőd, melyben a növények természetes módon drótok közés kényszerítés s lombozat csonkázása nélkül szabadon nőhetnek. A szőlőtőkék "boldogok". Az eredmény természetközeli környezet és a jóval intenzívebb fotoszintézis miatt kimagasló minőség.

Borászatunk 1996-ban költözött a jelenlegi helyére, mivel a löszfalba vájt császártöltési pincéket kinőttük és itt sikerült egy fejleszthető pincészet alapjait leraknunk, amit több ütemben építettünk, bővítettünk.

Folyamatosan fejlesztjük pincénk technológiáját és javítjuk boraink minőségét.

Szőlőfeldolgozást korszerű és kíméletes membránpréssel végezzük, az üzemben új szivattyúkkal és tárolótérrel rendelkezünk.

Palackozó sorunk új, modern, legszigorúbb élelmiszerbiztonsági és higiéniai követelményeknek megfelel.

Fehér- és rosé boraink elkészítése reduktív technológiával történik, még vörös borainknál nagy tölgyfahordós és barrique hordós érlelés után még palackos érlelést is végzünk prémium kategóriás borainkon.

Webáruházunkban megtalálja borainkat, válogasson kedvére!