1 790 Ft
A Kékfrankos nagyon sok étellel harmonizál, ezek közül kiemelkedő élmény a zsíros húsokkal történő fogyasztása. Csípős, pikáns ételek, sült kolbász, hurka vagy akár paradicsomos pizzák és tészták mellé kortyolgatva sem fog csalódást okozni. Pince-pörkölt, harcsapaprikás vagy egy igazán csípős halászlé mellett szépen ki tud teljesedni.
Étkezés során fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott. Önmagában esti borozgatás alkalmával vagy társasági összejövetelek során javasoljuk enyhén behűteni, 14-16 °C-on frissítő hatása fokozódik.
Rendkívül meleg, aszályos volt a 2022-es. A sok napsütés azonban gyönyörű szőlő íz- és illatanyagokat eredményezett.
Hajós-Bajai borvidék
8 t/ha, „boldog szőlő” művelésmód
Irányított erjesztés, fahordós érlelés