Koch&Evans Super Premium Villányi franc 2018

16 450 Ft

Egységár: 21 933 Ft / liter

Elfogyott

Borleírás
A Koch & Evans Villányi Franc 2018 az elegancia és a harmónia megtestesítője.
  • Koch Csaba és Magyarország 2020. évi Sommelier Bajnoka Evans Victoria közös alkotása ez a kirobbanóan intenzív illat és ízvilággal rendelkező, robosztusan testes Villányi Super Prémium Cabernet Franc. A bor intenzív rubin színnel rendelkezik, illatában nagyszerű fajtajelleget érzünk.
A feketeribizli, cseresznye, meggy és málna illatok sora mellett megjelennek a tölgyfahordós érlelésre utaló jegyek: a dohány, a füst és enyhén a feketebors.
  • Kóstolva a bor savakban, tanninokban gazdag és nagyon szép harmóniát alkot a nagy testtel és alkohollal. Ízében a pirosbogyós gyümölcsök mellett a csokoládés és a kakaós jegyek dominálnak, amelyek hosszan kitartanak a kóstolás után.
Egyensúlyos bor, amelyben könnyen felismerhetőek a cabernet franc fajta jellemzői.
  • Fiatal bor, amely még fejlődik és minimum tíz éves érlelési potenciállal rendelkezik. Csodálatos kóstolási élményt nyújt jelenleg is, de érdemes több évre eltenni a pincébe is egy palackot.

A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni. A húsételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.

2018-ban az átlagosnál korábban kezdett virágozni a szőlő, május táján. Az év viszonylag meleg volt, különösen a nyár és az ősz.
Voltak átmeneti csapadékos időszakok, de ezek jellemzően jól elosztottak voltak, úgyhogy a szőlő túl nedvesedése nem volt súlyos probléma. 2018 Villányban olyan év volt, amely erőteljesen termelte a gyümölcsöket, telt, aromás borokat, jó tanninnal és eleganciával. Nem feltétlenül minden bor érte el azt a komplexitást, amit lazább, hosszabb érésű évjáratok tudnak, de mindenképp egy erős évnek tekinthető, különösen azoknál a boroknál, amelyek jól reagáltak a melegre és kezelni tudták az időjárási kihívásokat.

Imre-völgy (Diósviszló), Villányi borvidék

A szőlő diósviszlói Imre völgyben saját ültetvényben termett 0,5 kg/tőke terméskorlátozással, hogy a lehető legkomplexebb és legszebb bort lehessen belőle készíteni.

A feldolgozás során hosszú héjon erjesztés, majd 12 hónapos újfahordós érlelést követően került palackba, hogy itt érjen tökéletessé. A tétel egy része zempléni tölgyfahordóban, egy kisebb része amerikai tölgyfahordóban érett, melytől igazán különlegesé és izgalmassá vált. Limitált super prémium kiadás: 1000 db palack készült

Hoppá, valami hiba történt. Próbáld újra a feliratkozást!
Sikeresen feliratkozott a Koch Borászat hírlevelére.

Koch hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként borajánlatainkról, különleges akcióinkról és borászatunk újdonságairól.


Nekünk a bor nemcsak egy ital, hanem élmény – mi pedig szeretjük megosztani Veled a legjobb pillanatokat.


A Brevót használjuk marketingplatformként. Az űrlap beküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy a megadott személyes adataidat a Brevo kezelje a Brevo adatvédelmi irányelveinek megfelelően. 

Koch Borászat és Panzió

Elmúltál 18 éves?