16 450 Ft
Elfogyott
A cabernet franc erdei vadhúsok mellé remekül illik: a szarvas, az őz, a vaddisznó mellé, de egy marha steak mellett is szépen ki tud teljesedni. A húsételeken túl a kemény sajtokhoz is örömmel fogyasztható.
2018-ban az átlagosnál korábban kezdett virágozni a szőlő, május táján. Az év viszonylag meleg volt, különösen a nyár és az ősz.
Voltak átmeneti csapadékos időszakok, de ezek jellemzően jól elosztottak voltak, úgyhogy a szőlő túl nedvesedése nem volt súlyos probléma. 2018 Villányban olyan év volt, amely erőteljesen termelte a gyümölcsöket, telt, aromás borokat, jó tanninnal és eleganciával. Nem feltétlenül minden bor érte el azt a komplexitást, amit lazább, hosszabb érésű évjáratok tudnak, de mindenképp egy erős évnek tekinthető, különösen azoknál a boroknál, amelyek jól reagáltak a melegre és kezelni tudták az időjárási kihívásokat.
Imre-völgy (Diósviszló), Villányi borvidék
A szőlő diósviszlói Imre völgyben saját ültetvényben termett 0,5 kg/tőke terméskorlátozással, hogy a lehető legkomplexebb és legszebb bort lehessen belőle készíteni.
A feldolgozás során hosszú héjon erjesztés, majd 12 hónapos újfahordós érlelést követően került palackba, hogy itt érjen tökéletessé. A tétel egy része zempléni tölgyfahordóban, egy kisebb része amerikai tölgyfahordóban érett, melytől igazán különlegesé és izgalmassá vált. Limitált super prémium kiadás: 1000 db palack készült