A CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzésekkel várja a borral ismerkedni vágyó szakmabelieket és azokat a borkedvelőket, akik szeretnének hasznos és élményekben gazdag tudást szerezni a borokról.
Fehérborok - Irsai, cserszegi, Chardonnay fajták
Vörösborok fajtái. Hajós-Bajai Borvidék Cabernet Sauvignon vörösbor
[...] TovábbNagypapájától kapott néhány sor szőlővel kezdte a borászkodást 25 éve Koch Csaba, akinek a munkáját rengeteg hazai és nemzetközi aranyérem mellett az Év Pincészete díjjal is elismerték. Következik a 25. szüret.
[...] TovábbÚj, vegyszermentesen művelhető rezisztens szőlőfajtákból álló mintaültetvény létesült a Hajós-Bajai pincészet borotai birtokán.
Kis mikroparcellákon neveljük a Pécsi Tudományegyetem kutatóintézetének rezisztens kísérleti szőlőfajtáit. 30 hektáros területen, kémiai növényvédelem nélkül termesztünk két rezisztens borszőlőfajtát, a Bácskát (Ister) és a Pannoniát (Castellum).
Hír a szőlő nemesítés háza tájáról.
[...] TovábbA pincészet a PAR Wine Award International verseny Top Gold elismerés mellé két arany- és egy ezüstmedál elismerésben részesült a Düsseldorfban tartott nemzetközi bormustra díjátadó ünnepségén.
A PAR Wine Award International versenyen a borokat leginkább analitikai jellemzőik alapján pontozzák.
Ez a megközelítés a kereskedőknek és a borászoknak is jelzik, hogy a boraik, pezsgőik mennyire állnak összhangban az aktuális fogyasztói igényekkel.
[...] TovábbA Borjog és Bormarketing Konferencia nagyszerű lehetőség arra, hogy az ágazat szereplői együtt gondolkodjanak jelenről és jövőről. A borkészítés útja a termőföldtől a pohárig tart, és a legfontosabb eleme a fogyasztóhoz vezető út, mely megfelelő marketing stratégia nélkül elképzelhetetlen.
A valós lehetőségek, és az igények figyelembevételével folytatott szakmailag megalapozott bormarketingre van szükség, félreértések és félrevezetések nélkül.
Fogyasztói szokások elemzése, értékelése, azoknak történő megfelelésel készített borok,és száraz pezsgők.
[...] TovábbPénteken bortúra kirándulást szervezett a Koch Borászat dolgozóinak Koch Csaba. Először Bátaszéket érintve Villányba látogattunk, ahol a Keller Pincészetben láttak minket vendégül egy borkóstolóval egybekötött ebéddel.
Siklós fürdő, majd Villányban a Bock Pincészet körbejárását követően, hangulatos vacsora az Óbor étteremben.
[...] Tovább-ÉLVEZET- A Kecskeméti Rendőrkapitányság és a Koch Borászat országos szinten egyedülálló baleset-megelőzési programot indított.
Él-vezet kampány lényege, hogy felhívja a figyelmet az ittas járművezetés veszélyeire. Aki ivott ne vezessen! A részegen ki visz majd haza? A kérdést tegye fel magának mindenki, mi a taxit javasoljuk!
[...] TovábbA hagyomány tisztelete mellett az új utak keresése vezérelte Koch Csabát, hogy valami egyedit, valami kimagasló minőséget alkosson. 2016-ban Koch Csaba huszonötödször szüretelt és készítette el saját elképzelései alapján borait. A szüret az Irsai Olivér szőlőfajta szedésével kezdődött idén is.
A Frisch Selection különleges borcsalád 5 fajta borból áll: Irsai Olivér, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres fehér, Rosé cuvée, és a Frisch Kadarka vörösborból.
Dülőszelektált, hozamkorlátozott, válogatott tételek, gyümölcsös frissesség, komlexitás, elegancia, harmónia.
[...] TovábbHét Csaba keresztnevű borász exkluzív kóstolója. Demeter, Koch, Krenner, Miklós, Orosz, Sebestyén, Vesztergombi, nem kis nevek a szakmában!
[...] TovábbA Quadris elnevezésű fődíjat a Bock Pincészet 2011-es Capella-cuvée-je nyerte el, míg a legeredményesebb versenyző hét aranyéremmel és egy nagyarannyal a Koch Borászat lett.
16. Országos Syngenta Borverseny díjátadó Siófokon.
[...] TovábbA 2016 áprilisában alakult, Magyar Borszakírók Körének Super 12 elnevezéssel rendezett különleges borversenye. Superior Magyar borok 2016.
A szakírók két bizottságban, két körben más-más sorrendben értékelték a tételeket, az összesített eredmény határozta meg a győztes borokat.
[...] TovábbMárton napi nyilatkozat az újborokról a TV2-nek. Elkészült a Diplomatabor. Nagykóstoló. Megérkezett az első 2016-os Koch bor! Szüret 2016 a Koch Borászatban.Diplomatabor készült a közös szüret eredményeként.
Bordói November Nagykóstoló.
Az első 2016. évi újbor a Néró rosé. Indulhat a pezsgőkészítés!
Megnyílt a Szegedi Bortér.
Villányi Cabernet Sauvignon Classicus 2012 - Tesco Best Buy elismerés.
Nagymaros, Szent István Napi Borünnep.
[...] Tovább