25. Jubileumi szüret

Megkezdődött a szüret a Koch Borászatnál is

A napokban kezdetét vette a 2016-os szüret a Koch Borászatnál, számszerint a 25-ik a birtok életében. Koch Csaba első birtokát 1991-ben kapta nagyapjától, így idén jubilál a borotai borász. 2016-ban a Hajós-Bajai és Villányi borvidékéről összesen 150 hektárról 13 fajtát szüretelhet a Koch és Vinart  borászat. Elsőként a méltán népszerű illatos, és könnyed bort adó Irsai Olivér szőlő kerül a szüretelők ládájában Hajósról.

A tulajdonos Koch Csaba nyilatkozott a 2016-os évjáratról: „Az eddigi tapasztalatok nagyon kedvezőek. Azt mondhatom, ha hosszú meleg és száraz őszhöz lesz szerencsénk a következő hónapokban, úgy nagyon szép alapanyagokkal tudunk dolgozni. Ez a 25-ik szüretem, ez komoly mérföldkő a borászat életében, érdekes visszanézni honnan indultunk, és most hova érkeztünk. Ám még érdekesebb az, hogy hova szeretnénk még fejlődni a következő 25 évben! Terveink között szerepel, hogy a jövőben komplett bioborászatot hozunk létre, valamint a boraink minősége a jövőben is egyenes ágon emelkedjen. A Villányi birtokon komplex, prémium borokat szeretnék készíteni a cabernet sauvignon fajta mellett cabernet franc és syrah fajtákból is. Hiszem azt, hogy a hagyomány és az innováció kéz a kézben kell, hogy járjon!"

Webáruházunkban megtalálja borainkat, válogasson kedvére!